Rođen 11.3.1972. u Zenici. Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1990. godine u Zagrebu. U ansamblu Satiričkog kazališta Kerempuh od 1. prosinca 1996. godine.


Tarik Filipović karijeru je razvijao paralelno u kazalištu, televiziji te na filmu – uz filmske uloge i voditeljsku karijeru, više od 25 godina član je ansambla najposjećenijeg hrvatskog kazališta – zagrebačkog Kerempuha. 

U svojoj je dvadesetpetogodišnjoj karijeri glumio u nizu filmova, serija i kazališnih predstava, a za svoj je televizijski, filmski i kazališni rad dobio je niz domaćih i međunarodnih nagrada. Na području jugoistočne Europe, javnost ga najviše prepoznaje po voditeljskom angažmanu u kvizu “Tko želi biti milijunaš”, koji je do danas ostao najuspješniji projekt hrvatske televizije, ali i po ulogama u regionalnim sit-comovima, poput “Bitangi i princeza”, “Lud, zbunjen, normalan” i najrecentnije “Konak kod Hilmije”.

Tu su i njegove zapamćene i hvaljene kazališne uloge – od “Izbacivača”, “Plave sobe” i “Julija Cezara” do četiri autorske predstave – “Magic Act Show-a”, “Spektakluka”, “Ćire” i “Predsednici/ca”, a u pripremi su i dvije nove predstave na kojima Tarik radi kao glumac i kreativni producent.